Гройсман пообіцяв, що за три-сім років в Україні будуть якісні дороги

Гройсман пообіцяв, що за три-сім років в Україні будуть якісні дороги

Укрінформ
За словами Прем'єра через три-сім років на всій території України будуть якісні дороги.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інспектуючи хід дорожніх робіт на автошляху М-05 Київ-Одеса у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За три-п'ять-сім років українські дороги приведемо до абсолютно нормального, якісного стану", - пообіцяв Глава уряду.

Він наголосив на тому, що дороги важливо будувати по всій країні, а не так, як раніше, коли увагу концентрували на одній чи двох трасах, по яких їздять високопосадовці.

За словами Прем'єра, зараз створюється план реконструкції і будівництва доріг по кожній області. Укравтодор складає масштабний план на 2018-2022 роки, який дозволить сформувати черговість і етапність робіт.

Також Гройсман зазначив, що з 1 січня 2018 року буде запущено Дорожній фонд, який дозволить акумулювати більше ресурсів, щоб нарощувати обсяги виконання робіт з вимогами до відповідної якості. Він передбачатиме розподілення відповідальності між центральним урядом і місцевою владою, а кошти розподілятимуться автоматично відповідно до кількості доріг на певній території. Механізм роботи Фонду буде презентовано наприкінці року.

Прем'єр-міністр підкреслив, що вже зараз в Україні багато дорожньо-будівельної техніки, і у двох третинах випадків якість виконання робіт "є прийнятною і відповідає європейським стандартам".

Як повідомляв Укрінформ, Гройсман в рамках регулярних інспекцій дорожніх робіт на автомобільних магістралях загальнодержавного користування сьогодні відвідав одразу три центральні регіони країни - Полтавську, Кіровоградську та Київську області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-