У Кременчуку залізничники оголосили

У Кременчуку залізничники оголосили "італійський страйк"

Укрінформ
У Кременчуку працівники локомотивного депо оголосили "італійський страйк" - перебувають на роботі, але відмовляються перевозити пасажирів та вантажі, не бажаючи працювати на несправній техніці.

Про це повідомляє прес-служба Конфедерації вільних профспілок України.

Сьогодні з 5-ї ранку... машиністи локомотивного депо "Кременчук" Південної залізниці розпочали "технічний", або так званий італійський страйк", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в прес-службі, страйк полягає в тому, що залізничники виконують свої обов'язки, неухильно дотримуючись усіх норм і правил, передбачених посадовими інструкціями. Оскільки 99% локомотивів у депо "Кременчук" відпрацювали свій ресурс, а отже несправні й давно потребують ремонту, то машиністи, які прийшли сьогодні на роботу, відмовляються їх приймати й возити ними пасажирів та вантажі.

У КВПУ наводять слова голови вільної профспілки локомотивного депо Сергія Москальця, який стверджує, що жоден із відповідальних працівників, включно із головним інженером, не ризикнув взяти на себе відповідальність і засвідчити своїм підписом, що тепловоз за своїм технічним станом може виїхати на лінію, тому на 10-ту годину ранку жоден локомотив із депо не виїхав.

У Конфедерації розповіли, що ініціаторами цієї акції, як і протестів під будівлею ПАТ "Укрзалізниця" у Києві, є Вільна профспілка залізничників України, яка вимагає 100-відсоткового підвищення зарплати "усім працівникам, окрім керівного складу ПАТ, посадові оклади якого вимірюються сотнями тисяч гривень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-