На Буковині державні посадовці та депутати масово не задекларували свої статки

На Буковині державні посадовці та депутати масово не задекларували свої статки

Укрінформ
На Буковині державні посадовці та депутати масово «позабували» задекларувати свої статки. Прокурори продовжують виявляти порушення при поданні електронних декларацій.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, свіжі факти виявлено у трьох районах області, внесено подання на ім’я керівників декларантів щодо проведення службових розслідувань та розпочато три кримінальні справи.

«Так, Кельменецька місцева прокуратура здійснила моніторинг електронних декларацій працівників органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів, розміщених на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Встановлено непоодинокі випадки, коли працівники цих установ не зазначили в деклараціях жодного об’єкта нерухомості, що належить їм на праві власності або користування», - йдеться в повідомленні.

За даними фактами на ім’я керівників декларантів місцевою прокуратурою внесено подання з приводу проведення службових розслідувань, а також розпочато два кримінальні провадження.

 Крім того, Кельменецька місцева прокуратура, опрацьовуючи, зокрема, відомості Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявила, що понад десяток депутатів органів місцевого самоврядування Хотинського району взагалі не подали декларації за минулий рік. За цими фактами також зареєстровані кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-