На державній шахті у Вугледарі запустили нову лаву

На державній шахті у Вугледарі запустили нову лаву

Укрінформ
У місті Вугледар  Донецької  області на державному підприємстві  «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» ввели в дію нову лаву, яка дозволить видобувати щодоби 800 тонн вугілля.

Про це у п’ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«На ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» ввели в дію нову лаву – 26 західну пласту С13... З відкриттям нової лави щодоби у шахті можна буде видобувати 800 тонн вугілля. Воно вкрай потрібне Україні. І люди будуть мати роботу, а значить – матимуть зарплату, а значить - буде життя у Вугледарі», - написав керівник області.

Він зазначив, що довжина нової лави  - 250 метрів, потужність пласту - 0,72 м, запас вугілля – приблизно 500 тисяч тонн. Гірничими роботами шахту підготували у травні 2017-го, обладнання перемонтували з відпрацьованої 10 західної лави пласту С18. Вклалися у 39,2 млн гривень (30 мільйонів гривень кредитних коштів виділило Міністерство енергетики та вугільної промисловості України).

«Я побував на п'ятьох шахтах Донеччини і хочу сказати, що за умовами роботи Південнодонбаська - найкраща. У цьому неабияка заслуга її гендиректора Володимира Коломійця», - підкреслив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-