Жебрівський обіцяє Донеччині відновити водопостачання до вечора

Жебрівський обіцяє Донеччині відновити водопостачання до вечора

Укрінформ
У Донецькій області до вечора буде відновлено централізоване водопостачання, припинене внаслідок пошкодження бойовиками ліній електропередач, які забезпечують роботу насосної станції.

Про це у четвер на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької областної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

«Насосну станцію запустили у штатному режимі. Система успішно пройшла тестові випробування, вода пішла на фільтрувальні станції. Спочатку заповнять резервуари, і до вечора вода буде в кранах у людей (у кожному місті - свій час подачі)», - написав очільник області.

Він подякував усім, хто зміг втримати ситуацію із водозабезпеченням під контролем. «Дякую ДСНС, місцевим громадам та представникам влади, благодійним організаціям, Червоному Хресту та усім, хто сприйняв цю біду як свою та допомагав. Спільними зусиллями мінімально необхідний рівень по технічній та питній воді ми забезпечили», - зазначив Жебрівський.

Як повідомляв Укрінформ, 10 червня в результаті бойових дій в Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження двох високовольтних ліній електропередач і трансформаторної підстанції, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водоводу, яка забезпечує водою чотири фільтрувальні станції. Без централізованого водопостачання залишилося 72 населених пункти (388 тис. людей) в 5 районах області (Покровський, Селидівський, Волноваський, Добропільський, Мар'їнський) і смт Олександрівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-