"Наварив" півмільйона на лічильниках: миколаївському чиновнику світить до 12 років

Укрінформ
Посадовцю КП «Миколаївоблтеплоенерго» загрожує покарання до 12 років позбавлення волі за розтрату понад півмільйона бюджетних коштів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

 «Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного інженера обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», який розтратив понад півмільйона гривень бюджетних коштів. За вчинені злочини йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування встановлено, що з травня по жовтень 2015 року посадовець, зловживаючи службовим становищем, із залученням приватної компанії вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт з демонтажу, монтажу, встановлення та налагодження 138 приладів обліку теплової енергії в житлових будинках Миколаєва. У результаті було безпідставно розтрачено  бюджетні кошти у розмірі понад 500 тис. грн.

Із урахуванням зібраних у кримінальному провадженні беззаперечних доказів,  посадовцю повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах, та складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Обвинувальний акт скеровано до Інгульського районного суду Миколаєва для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року виконуючому на той час обов'язки директора КП «Миколаївоблтеплоенерго» Віталію Бородіну (який до того працював головним інженером) було оголошено про підозру у розкраданні коштів прямо під час засідання постійної комісії облради з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-