Чиновників мерії Ірпеня підозрюють у крадіжці з бюджету 21 мільйона

Чиновників мерії Ірпеня підозрюють у крадіжці з бюджету 21 мільйона

Укрінформ
Прокуратура Київської області оголосила про підозру двом особам, які через створення фіктивних підприємств та за сприяння органів Ірпінської міської ради завдали державі понад 21 млн грн збитків.

Про це повідомляє Генеральна прокуратури України.

За даними прокуратури, під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міської ради спільно з іншими особами через фіктивні підприємства привласнили державні кошти на суму понад 21 млн грн.

“За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру особі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами Ірпінської міської ради своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання суб’єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру ще одній особі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання (створення) суб’єкту підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності) та за ч.ч. 3,4 ст. 358 (підроблення документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов’язків, з метою використання його підроблювачем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, використання завідомо підробленого документа) КК України.

За клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму понад 8,5 млн грн, повідомили в ГПУ.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-