Справу про сепаратизм екс-мера Стаханова повертають до суду

Справу про сепаратизм екс-мера Стаханова повертають до суду

Укрінформ
Прокуратура Харківської області звернулась до апеляційного суду Луганської області з вимогою повернути на новий судовий розгляд справу екс-мера Стаханова, якого звинувачують у сприянні терористам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"На початку червня 2017 року Кремінський районний суд Луганської області визнав чоловіка невинуватим. Прокуратура вважає вирок суду незаконним та таким, що підлягає скасуванню, тому звернулася до апеляції з вимогою призначити новий судовий розгляд справи", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі підкреслили, що досудовим розслідуванням встановлено: навесні 2014 року керівник міста усіляко сприяв діяльності озброєної терористичної організації так званої «Луганської народної республіки». Зокрема, забезпечував матеріально-технічні потреби терористів: використовував службові повноваження, залучаючи ресурси місцевих комунальних підприємств для будівництва та облаштування блокпостів; надавав адміністративні приміщення для проведення нарад тощо. Окрім того, мер безпосередньо брав участь в організації референдуму щодо відокремлення Луганської області від України.

"Такі дії чиновника призвели до окупації міста антиукраїнськими силами", - наголосили в прокуратурі.

Екс-очільнику міста інкримінується посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації та зловживання владою (ч. 3 ст. 110, ч.1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, суд виправдав мера Стаханова Юрія Борисова - одного з чиновників, що звинувачуються у сепаратизмі. Народний депутат Сергій Висоцький направив до Вищої ради правосуддя звернення з проханням перевірити суддю Валерія Ковальова на предмет порушення ним присяги і прийняття завідомо неправосудного рішення щодо цього виправдального вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-