На Рівненщині юнак підірвався, розбираючи боєприпас

На Рівненщині юнак підірвався, розбираючи боєприпас

Укрінформ
У селищі Смига на Рівненщині 19-річний юнак, який намагався розібрати принесений з полігону снаряд, отримав опіки та травми внаслідок вибуху.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Головного управління Національної поліції України в Рівненській області.

"19-річний мешканець Смиги тривалий час збирав металобрухт на полігоні сусіднього села Переросля. Останнього разу приніс звідти додому частину якогось військового снаряду та намагався сокирою вибити із нього наповнення, в результаті чого стався вибух... У результаті вибуху хлопець травмувався та потрапив на лікарняне ліжко із опіками верхніх і нижніх кінцівок та численними забоями", - йдеться у повідомленні.

Вибухотехніки припускають, що причиною вибуху була передня частина авіаційної бомби, яка містила в собі детонатор, однак остаточний висновок — за експертизою.

Інформують, що поліцію та надзвичайників викликав 29-річний рівнянин, чиє авто було пошкоджено внаслідок вибуху. "Один із уламків на відстані близько 60 метрів від епіцентру події влучив в автомобіль "КІА", що рухався вулицею селища, пошкодивши капот і переднє крило", - зазначили в поліції.

Розпочато досудове розслідування за фактом незаконного поводження бойовими припасами або вибуховими речовинами за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-