АТО: епіцентр бойових дій змістився на Донецький напрямок

АТО: епіцентр бойових дій змістився на Донецький напрямок

Карта
Укрінформ
Російсько-окупаційні війська випустили вчора вночі більше 110 снарядів та мін по позиціях сил АТО в районі Кам’янка – Авдіївка – позиція "Шахта Бутівка" на Донеччині.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На Донецькому напрямку вчора епіцентром бойових дій була ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка», де між 18 та 23 годинами ворог провів ряд обстрілів середньої потужності, випустивши по нашим позиціям більше 110 снарядів та мін. Варто зазначити, що в Кам’янці бойовики двічі відкривали вогонь з танків", - сказав він.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі обстріли з боку ворога, додав Мотузяник.

Крім того, внаслідок ворожого вечірнього обстрілу в Авдіївці пошкоджено 1 будинок.

Ще одна збройна провокація з мінометів сталася в Луганському. В районі Донецького аеропорту бойовики вели вогонь виключно з легкого озброєння, а в Зайцевому – з озброєння БМП.

Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 12 обстрілів з боку ворога, зокрема 7 – з важкого озброєння.

“На Луганському напрямку минулої доби інтенсивність обстрілів з боку російсько-окупаційних військ знизилась. В той же час ворог вів турбуючий вогонь з легкого озброєння та мінометів практично на всій лінії розмежування”, - повідомив речник МОУ.

Вночі бойовики здійснили по одній збройній провокації в Малиновому, Лобачевому та Жовтому. Протягом другої половини доби бойовики провели мінометні обстріли позицій українських військових в Трьохізбенці, Кряківці, Новотошківському, Катеринівці та Новоолександрівці. У більшості випадків, бойовики вистрілювали до 10 мін.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 18 обстрілів з боку ворога, зокрема 8 – з мінометів.

На Маріупольському напрямку минулої доби російсько-окупаційні війська вкотре провели артилерійські обстріли наших тилових позицій. “О 1.40 окупанти відкрили вогонь з артилерії калібру 152 мм по Графському, що розташований більш ніж за 14 кілометрів від лінії розмежування. За неповних дві години бойовики випустили по наших позиціях 60 снарядів. Після 3 ночі окупанти застосували ствольну артилерію по сусідній Ольгинці, що за 6 кілометрів від переднього краю”, - заявив Мотузяник

За його словами, згадані обстріли призвели до пошкодження житлових будинків. Так, у с. Ольгинка постраждали всі 12 будинків на Центральній вулиці. Руйнування досить серйозні – вибиті шибки, пошкодження стін, дахів, парканів тощо. Також у с. Графське ворожі артилерійські снаряди розірвалися поблизу гуртожитку місцевого коледжу.

На ділянці фронту Чермалик – Широкине ворог відкривав вогонь з легкого озброєння і вдень, і вночі. Також тут відбулося по одній збройній провокації з мінометів – у Чермалику та Павлополі.

Вчора близько 22-ї години НЗФ обстріляли житлові квартали Мар’їнки, застосувавши БМП та гранатомети. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в одному з будинків. На щастя – без жертв серед населення.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 27 обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-