МІП: В Авдіївці невдовзі з'являться програми «UA:Перший» та «ДоТеБе»

МІП: В Авдіївці невдовзі з'являться програми «UA:Перший» та «ДоТеБе»

Укрінформ
Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при мінінформі ухвалила рішення щодо організації трансляції в Авдіївці Донецької області програм Суспільного мовлення – «UA:Перший» та «ДоТеБе».

Про це повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

«Нещодавно Донецька обласна державна адміністрація погодила план комісії щодо розбудови телекомунікаційної інфраструктури в Донецькій області. У свою чергу Міністерство розробило законопроект щодо внесення змін в державний бюджет поточного року з метою фінансування будівництва щогли. Таким чином, протягом року щоглу в Покровську висотою 200 метрів буде побудовано. Після завершення будівництва цей об’єкт буде передано в користування державному Концерну РРТ», - сказала в.о. міністра інформаційної політики України Еміне Джаппарова.

За її словами, остаточно проблема з дефіцитом ефірного наземного мовлення в Авдіївці та прилеглих районах буде вирішена після будівництва щогли в Покровську. Так, жителям Авдіївки будуть доступні 7 FM-радіостанцій, 8 аналогових телеканалів і 32 – цифрових.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський пояснив рішення комісії так: «Телевізійний сигнал з Очеретиного не потрапляє до «лінії розмежування» через складний рельєф місцевості. Отже, вирішено перенести два передавачі, які діють на 12 та 30 телевізійних каналах, безпосередньо в Авдіївку. Звичайно, залишаються проблеми з регулярними відключеннями живлення через обстріли та безпосередньо самими обстрілами, але це рішення в будь-якому разі краще, ніж відсутність в місті ефірного телебачення взагалі». 

Також під час засідання члени комісії підтримали пропозицію Концерну РРТ вивчити питання щодо організації аналогового мовлення однієї з програм Національної суспільної телекомпанії в Широкому Луганської області.

В Авдіївці мовлять одна державна і дві суспільні радіостанції – «Армія FM» (Міністерство оборони України), «Голос Донбасу» (НСТУ), а також «Перший канал Українського радіо» (НСТУ) на частоті 873 кГц. Українські телеканали та 10 радіостанцій доступні в місті завдяки супутниковому мовленню з таких супутників, як: Amos 7/3, Astra 4А та Eutelsat 9B. Також у місті отримали ліцензію три провайдери програмної послуги, які надають послуги кабельного телебачення: «Онлайн-Україна», «Діджітал Скрінз», «ФОП Маркелова».

Як повідомлялося, розвиток мовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму здійснюється в рамках роботи міжвідомчої Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що була створена в 2015 році при Міністерстві інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-