РФ може задіяти найманців для вторгнення на Сумщину і Харківщину -

РФ може задіяти найманців для вторгнення на Сумщину і Харківщину - "Миротворець"

Укрінформ
Російські спецслужби розробляють план, згідно з яким сотні найманців з так званої "приватної військової компанії" "Вагнер" можуть перейти кордон і почати захоплення прикордонних районів на територіях Харківської і Сумської областей.

Про це, посилаючись на джерела, повідомляє у Фейсбуці Центр дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку "Миротворець".

"Весною цього року на зустрічі з представниками спецслужб РФ одним відомим помічником президента країни-агресора було поставлено завдання активізувати діяльність по дестабілізації ситуації на територіях Харківської і Сумської областей. За результатами цієї зустрічі в цих заходах планується задіяти представників приватної військової компанії "Вагнер", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що члени цієї організації після проходження відповідної підготовки і формування груп з конкретним розподілом бойових завдань у складі близько 500 осіб вже частково передислоковано в м.Грайворон Бєлгородської області РФ.

Як повідомлялося, ватажком ПВК, найманці якої відзначилися вже і на Сході України, і в Сирії, є "колишній" офіцер бригади спецпризначення ГРУ ГШ РФ Дмитро Уткін (позивний "Вагнер"), який раніше був помічений на прийомі у Кремлі.

Як повідомляє "Миротворець", згідно з одним з планів агресора, при вступі відповідної команди, "бойові групи цих найманців, одягнених у військову форму ЗС України і державної прикордонної служби України, мають перейти кордон і почати захоплення прикордонних районів".

"У разі успішних дій бойових груп, по ходу їх просування вглиб території України, за ними йтимуть регулярні підрозділи РФ без знаків розрізнення і особистих документів, яких також вже перекинули зі свого місця постійної дислокації з м.Валуйки до м.Грайворон. Одним з варіантів обгрунтування застосування своїх збройних сил на території України перед світовою спільнотою розглядається напад найманців "Вагнера", під виглядом військовослужбовців ЗС України, на співробітників прикордонної служби ФСБ РФ", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що другим, паралельним, напрямом по дестабілізації ситуації, у межуючої з Росією частини України, є використання російськими спецслужбами зв'язків представників кримінального середовища України, які переховуються в РФ від кримінального переслідування українських правоохоронних органів.

"Так, представники ФСБ РФ наприкінці квітня 2017 року вже поставили завдання якомусь Саркісяну Армену Нагапетовичу ("Армен Горловський") по дестабілізації ситуації у Харківському регіоні. Сприяє в здійсненні зазначених дій Саркісяну А.Н. зрадник Батьківщини т.з. міністр внутрішніх справ "ДНР" Дикий Олексій Олександрович, з яким вони були знайомі ще до початку проведення "АТО", - повідомили в "Миротворці". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-