Жителя Прилук оштрафували на мільйон за розораний військовий аеродром

Жителя Прилук оштрафували на мільйон за розораний військовий аеродром

Укрінформ
Суд постановив відшкодувати державі 1 млн грн збитків, заподіяних жителем Прилук самовільним зайняттям злітно-посадкової смуги колишнього військового аеродрому і перетворенням її на поле.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Чернігівської області Тетяна Ліждвой.

"Позов прокуратури щодо відшкодування місцевим жителем Прилук 1 млн грн збитків, заподіяних самовільним зайняттям частини грунтової злітно-посадкової смуги аеродрому військової частини площею понад 63 га, задоволено. За результатами судового розгляду кримінального провадження судом ухвалено обвинувальний вирок", - сказала вона.

Ліждвой нагадала, що підставою для звернення до суду стало зайняття відповідачем частини злітно-посадкової смуги військового аеродрому, яка має особливий правовий режим використання та перебуває у користуванні Міністерства оборони України.

Вона додала, що, за інформацією місцевих жителів м. Прилуки, обвинувачений - колишній агровиробник, який на сьогодні не є таким і вже не має ніяких засобів для ведення сільгоспвиробництва. Чи подаватиме він апеляцію на рішення суду про відшкодування 1 млн грн, поки не відомо.

Як повідомляло агентство, факт самовільного захоплення 63 га колишнього військового аеродрому "Прилуки" місцевим жителем був виявлений у травні 2015 року. На зораній злітно-посадковій смузі чоловік вирощував сільськогосподарські культури, які потім реалізовував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-