Донеччину треба терміново забезпечити питною водою - Жебрівський

Донеччину треба терміново забезпечити питною водою - Жебрівський

Укрінформ
В Донецькій області сьогодні найголовніше питання, яке потребує негайного вирішення – це забезпечити мешканців регіону питною водою.

Про це у понеділок на апаратній нараді у Краматорську наголосив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський, повідомили кореспонденту Укрінформ у департаменті  інформаційної та внутрішньої політики  Донецької ОДА.

«Сьогодні найголовніше питання - забезпечити мешканців області питною водою», - заявив  Жебрівський.

Він  підкреслив, що наразі необхідно відпрацювати питання щодо встановлення режиму тиші для відновлення мереж, які були зруйновані. Очільник області дав доручення структурним підрозділам, керівникам міст та районів залучити всі власні сили, підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, міжнародні організації для того, щоб забезпечити мешканців населених пунктів, які мають проблеми із водопостачанням технічною та питною водою, здійснювати постійним підвіз води.

Жебрівський підкреслив, що тримає це питання на особистому контролі.

Він на апаратній нараді нагадав, що 11 червня насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водогону, яку 10 червня тільки-но відновили та запустили, знову зупинена. Бойовики нанесли черговий вогневий удар по району, де розташована станція (Ясинуватський район, с.Василівка). Перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю. Через це такі міста як Покровськ, Мирноград, Родинське, Селидове, Українськ, Новогродівка, Гірник, селища Цукурине, Гострий та Курахівка мають проблеми із водопостачанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-