Ситуація у Бессарабії залежить від взаємодії поліції з Нацгвардією – Аваков

Ситуація у Бессарабії залежить від взаємодії поліції з Нацгвардією – Аваков

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, інспектуючи у рамках робочого візиту на Одещину військову частину 3012 Південного територіального управління Нацгвардії у Болграді, наголосив на необхідності взаємодії між поліцією і Нацгвардією.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Ознайомившись із взаємодією підрозділів Нацполіції та Нацгвардії, глава МВС підкреслив, що це класичний приклад застосування принципу "Community Policing".

"У цьому випадку він полягає у дієвій взаємодії поліцейських з військовослужбовцями, проведенні спільних заходів, як з охорони публічного порядку та безпеки, так і з профілактичної роботи з населенням", – сказав Аваков і додав, що від цієї взаємодії залежить ситуація у Бессарабії.

Як повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, база спільної дислокації поліцейських і гвардійців у військовій частині 3012 НГУ – є пілотним проектом. І регіон для запуску цього нововведення обраний не випадково, адже ситуація зі збільшенням розбійних нападів в Бессарабії викликає занепокоєння керівництва Нацполіції і МВС.

"Ми прибули сюди з міністром, щоб показати, що ми з вами, щоб допомогти вам, щоб особовий склад це розумів. А від вас вимагаємо належного виконання службових обов’язків", – наголосив Князєв.

Своєю чергою начальник поліції Одеської області Дмитро Головін підкреслив, що у регіоні гостро постає питання прихованого сепаратизму, тому правоохоронці повинні докласти зусиль, щоб тримати ситуацію під контролем і довести, що Бессарабія – це українська територія, а Болград – українське місто.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров розповів, що перед поліцейськими, нацгвардійцями й прикордонниками регіону стоїть важливе та відповідальне завдання – безпека мирних громадян.

"Ви - вартові правопорядку, і повинні докласти всіх зусиль для забезпечення безпеки в цьому регіоні. І я впевнений, що ви з гідністю виконаєте цю почесну місію", – сказав Аллеров.

Як повідомлялося, 9 червня Міністерство закордонних справ України занепокоїлось спробами використання болгарської національної меншини для дестабілізації ситуації на півдні Одеської області. 30 травня під час сесії Білгород-Дністровської міської ради понад 300 членів болгарської громади перекрили дорогу перед міськрадою. Вони виступали проти нібито утисків громади, в тому числі осквернення болгарських пам'яток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-