У Дніпрі затримали ще одного організатора масових заворушень 9 травня

У Дніпрі затримали ще одного організатора масових заворушень 9 травня

Укрінформ
У Дніпрі затримано ще одного співорганізатора масових заворушень 9 травня, який перебував у розшуку.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

“Ввечері 9 червня 2017 року затримано ще одного співорганізатора масових заворушень, що сталися місяць тому під час проведення святкових заходів у Дніпрі. Протягом місяця останній перебував у розшуку”, - йдеться у повідомленні.

32-річному затриманому інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 294 та ч.2 ст. 296 КК України (масові заворушення та хуліганство).

Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому у відомстві додали, що раніше за результатами розслідування кримінального провадження за фактами подій, що мали місце 9 травня у Дніпрі, встановлено причетність до скоєння злочину 16 осіб, яким повідомлено про підозру. Серед них – троє організаторів, координатор, двоє «касирів» та десятеро активних учасників масових заворушень (так званих «тітушок»).

У справі проведено 38 обшуків, допитано понад 130 свідків. Досудове розслідування триває, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування події 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці мають відеозапис, який дає змогу говорити про причетність членів штабу «Опозиційного блоку» на Дніпропетровщині до організації і фінансування діяльності «тітушок» під час сутичок у Дніпрі 9 травня.

Народного депутата від «Опоблоку» Олександра Вілкула двічі викликали на допит у прокуратуру з приводу сутичок 9 травня у Дніпрі. Він проходить у справі як свідок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-