«Лікарі без кордонів» допоможуть Миколаївщині з лікуванням гепатиту С

«Лікарі без кордонів» допоможуть Миколаївщині з лікуванням гепатиту С

Укрінформ
Миколаївська облдержадміністрація підписала Меморандум з гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів» про реалізацію в області програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С.

Про це повідомила прес-служба Миколаївської ОДА.

«Миколаївська облдержадміністрація підписала Меморандум з іноземною медичною гуманітарною організацією «Асоціація «Лікарі без кордонів» про співробітництво щодо реалізації у Миколаївській області програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С. Я радий, що ми з вами робимо великий проект, який дасть можливість тисячу осіб повернути до нормального здорового життя», - зазначив заступник голови Миколаївської ОДА Віталій Кіндратів.

Асоціація запропонувала співпрацю щодо реалізації програми обстеження та лікування ВГС у ВІЛ-інфікованих пацієнтів через Миколаївський обласний наркологічний диспансер та обласний центр паліативної допомоги й інтегрованих послуг. Реалізація Програми має на меті знизити захворюваність та смертність пацієнтів з ВГС.

«Підписання Меморандуму надасть можливість розпочати процедуру імпортування ліків. Якщо все йтиме за планом, то вже в липні ми зможемо розпочати лікування пацієнтів», - зазначив голова Місії в Україні Марк Волш.

«Лікарі без кордонів» — міжнародна неурядова гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам конфліктів, стихійних лих, епідемій та людям, виключеним із системи охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-