Мукачівська справа: вирок оголосять 26 червня

Мукачівська справа: вирок оголосять 26 червня

Укрінформ
9 червня у Мукачівському міськрайонному суді закінчилося заключне засідання у справі про «мукачівську стрілянину» 11 липня 2015 року. 

Вислухавши дебати між захистом та обвинуваченням, судді видалилися в нарадчу кімнату. Засідання оголосили завершеним.

Про це в коментарі  кореспонденту Укрінформу повідомила громадський діяч Алла Хаятова.

«Сьогодні у Мукачівському міськрайонному суді відбулося останнє засідання у так званій «мукачівській справі». Суд вислухав обвинувачення та захист, також було надане останнє слово підсудним. Обвинувачення просить для всіх чотирьох добровольців, яких судять у цій справі, 15 років позбавлення волі з конфіскацію, а захист – виправдувальний вирок. Адвокати Роман Бухтояров, Олена Сторожук і Оксана Федикович аргументували це тим, що за жодним епізодом звинувачення вина кожного з їхніх підзахисних не конкретизована і не доведена, а докази у справі зібрані з порушеннями КПК та не можуть підлягати розгляду в суді. Адвокати додатково акцентували, що підтримка судом позиції прокуратури означатиме визнання структур «Правий Сектор» і «Добровольчий Український Корпус» «бандою», що є очевидним абсурдом», - розповіла Хаятова.

Відтак, заслухавши обвинувачення та захист, судді, за словами Хаятової, видалилися у нарадчу кімнату. Оголошення вироку, як було заявлено, очікується 26 червня в Мукачівському міськрайонному суді о 10.00.

За словами адвоката Бухтоярова, такий строк до винесення вироку – цілком очікуваний, адже справа, за його словами, має 39 томів, у ній проходить 169 свідків.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 11 липня 2015 року в Мукачеві стався збройний конфлікт між бійцями місцевого осередку Правого Сектору, людьми з оточення депутата Михайла Ланя та правоохоронцями. Внаслідок вуличної стрілянини у місті були поранені та загиблі. Підсудними у цій справі виявилися четверо бійців ПС, усі інші учасники конфлікту у справі проходили як свідки та потерпілі. Правосекторівцям прокуратура інкримінувала тероризм та просила довічного ув’язнення. В ході останніх судових розглядів ці обвинувачення зняли. Тиждень тому Мукачівський міськрайонний суд звільнив чотирьох бійців ПС з-під варти, обравши їм м’якший запобіжний захід - поруки народного депутата Михайла Головка та мера міста Сколе Володимира Москаля. До цього часу понад рік хлопців утримували в СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-