Підозру за сутички 9 травня у Дніпрі вручили 16 особам - прокуратура

Підозру за сутички 9 травня у Дніпрі вручили 16 особам - прокуратура

Укрінформ
Розслідування сутичок 9 травня у Дніпрі завершується, найближчим часом 16 підозрюваним будуть передані для ознайомлення матеріали досудового розслідування.

Про це у п’ятницю заявив заступник прокурора області Роман Токар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчими встановлено, хто саме з підозрюваних спричиняв тілесні ушкодження потерпілим. Це все зафіксовано доказами, які здобуто по кримінальному провадженню", – сказав Токар.

У прокуратурі припускають, що вже наступного тижня кримінальне провадження буде передано до суду.

За словами Токара, слідство встановило роль кожного із підозрюваних. Зокрема, було вручено повідомлення про підозру трьом організаторам, двом особам, які "вели касу" і передавали кошти, одному координатору, який керував молодиками на місці подій, а також десятьом активним учасникам масових заходів.

У прокуратурі відзначили, що у межах розслідування слідчі опитали 136 свідків, провели 38 обшуків, 14 осіб були визнані потерпілими, 16 особам оголошено про підозру. Їхні дії кваліфіковані за різними статтями Кримінального кодексу України. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано 7 особам.

Він також поінформував, що слідчі уклали угоди з чотирма особами, які співпрацюють зі слідством, надаючи важливі дані. "Ці люди брали участь у масовому заході, але фізичної шкоди учасникам не завдавали, їм призначено штрафи – по 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - уточнив Токар.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

За даними поліції, внаслідок цих подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після того усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. Для розслідування подій 9 травня у Дніпрі створена спеціальна комісія.

Фото: dniprograd.org/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-