Садовий бачить вирішення сміттєвої проблем лише у пресуванні відходів

Садовий бачить вирішення сміттєвої проблем лише у пресуванні відходів

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий не бачить іншого вирішення сміттєвої кризи, крім пресування твердих побутових  відходів.

Про це він заявив на сесії міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міська рада має бути послідовною і запустити роботу пресувальної станції. Всі розуміють, що вона безпечна і екологічна. Маємо можливість вивозити пресовані відходи в іншу область», - зазначив Садовий.

За його словами, у Львова немає змоги щодня вивозити сміття. З 570 тонн забирають лише 80. Відходи приймає Новояворівськ, Буськ і ще кілька міст, але у невеликій кількості. Тому в обласному центрі переповнені 412 сміттєвих майданчиків – це понад третина з усіх.

«Без запуску пресування я не бачу інших можливостей вирішити це питання», - сказав мер.

Як повідомлялось, після закриття Грибовицького сміттєзвалища Львів опинився перед проблемою  вивезення непотребу. Місцева влада намагається «розіпхати» його по всіх регіонах України, проте її зусилля зустрічають спротив місцевих жителів. Попри заяви міського голови Андрія Садового щодо неможливості при діючих тарифах на вивезення сміття знайти інвесторів для спорудження комплексу з переробки ТПВ, в конкурсі, оголошеному ЛОДА, перемогли відразу три фірми, готові збудувати заводи із переробки сміття на запропонованих їм ділянках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-