На Хортиці орудує група піроманів - директор заповідника

На Хортиці орудує група піроманів - директор заповідника

Укрінформ
У Запоріжжі на території Національного заповідника «Хортиця» діє група піроманів.

Про це повідомляє у Facebook генеральний директор заповідника Максим Остапенко.

«Надзвичайно сухий травень призвів до того, що вся рослинність вже на початку червня посохла і стала дуже пожежонебезпечною. А найбільша біда в тому, що на острові діє група піроманів, які майже щодня підпалюють острів у різних частинах», - зазначив Остапенко.

У зв'язку з такою ситуацією гендиректор заповідника закликає небайдужих жителів Запоріжжя стати добровольцями: забезпечити чергування на острові у вихідні дні і в темний час доби, щоб в разі виявлення загоряння своєчасно повідомляти про виникнення пожежі ДСНС і координаторам заповідника.

Національний історико-культурний заповідник «Хортиця» - комплексна історико-культурна та природна пам'ятка, що охоплює період від мезоліту до XX століття. Заповідник "Хортиця" внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

На острові розташовані історико-культурний комплекс «Запорізька Січ», музей судноплавства, в якому зберігаються і реставруються підняті з дна Дніпра старовинні кораблі, 63 пам'ятки археології та історії. На Хортиці мешкає більш як 250 видів тварин і понад 120 видів птахів, ростуть 1092  види рослин, чимало з яких занесено до «Червоної книги України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-