Ескалація в АТО: бойовики обстрілюють

Ескалація в АТО: бойовики обстрілюють "луганський" фронт із артилерії й танків

Карта
Укрінформ
За минулу добу бойовики посилили обстріли українських позицій, особливо на Луганському напрямку.

Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулої доби обстановка в зоні АТО погіршилася. За винятком відрізку фронту на Маріупольському напрямку. Бойовики посилили обстріли позицій Збройних сил України, в першу чергу на Луганському напрямку", - сказав Лисенко.

Він розповів, що близько 20 години бойовики відкрили вогонь з легкого озброєння поблизу залізничної станції "Донецьк" та Станиці Луганської, а відразу після опівночі з мінометів обстрілювали Трьохізбенку. У Кримському зафіксовано мінометний та гранатометний обстріли.

"Близько 10 години ранку бойові дії на даній ділянці фронту знову поновилися. У Троїцькому ввечері бойовики відкривали вогонь з мінометів, артилерії та танків. Вчора на Луганському напрямку зафіксовано 32 обстріли з боку бойовиків. 21 з них з важкого озброєння", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку бойовики обстріляли Новолуганське з установки ЗУ-21-2, внаслідок чого зруйновано 2 нежитлові приміщення та сталася пожежа, яку вдалося загасити. Вчора на Донецькому напрямку зафіксовано 28 обстрілів з боку російсько-терористичних військ.

На Маріупольському напрямку бойовики застосовували важке озброєння вкрай рідко, переважно з провокативною метою. Всього тут було 25 ворожих обстрілів, поінформував речник МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу жоден український військовий не загинув, 8 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-