Клімкін -

Клімкін - "нормандським" колегам: РФ свідомо дестабілізує ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Безпекова ситуація на Донбасі наразі реально погіршилася з вини Росії, про що міністр закордонних справ України Павло Клімкін поінформував колег по «нормандському формату».

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо реальне погіршення безпекової ситуації на Донбасі з великою кількістю обстрілів і поранених. Таким чином, Росія зараз свідомо дестабілізує ситуацію. Я перебуваю в постійному контакті з моїми колегами по «нормандському формату» - французьким і німецьким міністрами. Вчора я мав детальну розмову з міністром закордонних справ Франції, щоб підтвердити цю свідому ескалацію з боку Росії», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що Україна робитиме все можливе, щоб зменшити ескалацію у безпековій сфері і за можливості досягти прогресу у звільненні заручників.

Міністр закордонних справ також подякував федеральному раднику Швейцарії Дідьє Буркхальтеру за гуманітарну допомогу мешканцям Маріуполя, надану під час візиту до Донецької області. За словами Клімкіна, з боку Швейцарії це реальний приклад того, як потрібно допомагати саме людям, а «не обстрілювати цивільні об'єкти і заважати навіть ремонту того, що було зруйновано в результаті обстрілів з російської сторони».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-