Директора Криворізької теплоцентралі судитимуть за “драконівські” тарифи

Директора Криворізької теплоцентралі судитимуть за “драконівські” тарифи

Укрінформ
Прокуратура Дніпропетровської області скерувала до суду справу щодо гендиректора державного підприємства "Криворізька теплоцентраль", через дії якої споживачі переплатили за опалення та гаряче водопостачання понад 1,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

"Слідством встановлено, що вказана особа, зловживаючи службовим становищем в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю, підписала та скерувала на розгляд до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заяву разом із пакетом підтвердних та обгрунтувальних документів для встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення, до яких необгрунтовано включила суми витрат на автоматизовану обробку платежів, що компенсується за рахунок населення. Висновками судово-економічної експертизи встановлено, що в результаті такого необгрунтованого завищення тарифів з серпня 2016 по січень 2017 років споживачами було надлишково сплачено державному підприємству "Криворізька теплоцентраль" понад 1,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, достовірно знаючи про арешт розрахункових рахунків підприємства та існуючу заборону на відкриття нових рахунків, генеральний директор умисно не виконувала три рішення та постанову суду, зазначили в прокуратурі.

Керівника ДП звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст. 382 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах; умисне невиконання службовою особою рішення, постанови суду, що набрали законної сили). Санкціями вказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-