ВР ратифікувала договір із Молдовою щодо сталого розвитку Дністра

ВР ратифікувала договір із Молдовою щодо сталого розвитку Дністра

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Договір між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за ухвалення закону №0146 проголосували 227 депутатів.

Зазначений договір укладено з метою забезпечення координації спільних дій України і Молдови, спрямованих на розв’язання нагальних транскордонних екологічних проблем, забезпечення сталого екологічного і соціально-економічного розвитку усього басейну Дністра.

Документ було підписано 29 листопада 2012 року у Римі на 6-й сесії наради сторін Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер.

Річка Дністер є транскордонним водним об’єктом, вона тече з України у Молдову, а потім повертається в Україну та впадає у Чорне море. Площа басейну Дністра становить 72,1 тис. кв. км, з них у межах України знаходиться близько 73%, Молдови – 27%, Польщі – 0,05% усієї площі. На території басейну річки Дністер мешкає близько 8 млн осіб. 

Басейн річки Дністер зазнає значного техногенного впливу внаслідок роботи небезпечних підприємств видобувної, хімічної, нафтохімічної, харчової та сільськогосподарської галузей. Спорудження у середній течії Дністра каскаду великих руслових водосховищ істотно вплинуло на природний гідрологічний стан річки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-