МінТОТ: Слід подумати про альтернативні проекти електропостачання на Донбасі

МінТОТ: Слід подумати про альтернативні проекти електропостачання на Донбасі

Укрінформ
Українській владі слід серйозно підійти до розробки проектів з альтернативного водо- та електрозабезпечення Авдіївки, а також інших міст в районі лінії розмежування, які отримують ці ресурси з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу.

Про це заявив журналістам міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Ця багатостраждальна ситуація з Авдіївкою, весь час, призводить до того, що ми поступово рухаємося до окремих проектів по альтернативному енерго- та водозабезпеченню. Тому, я думаю, що на часі подумати місцевій і обласній владі про альтернативне водопостачання для Авдіївки. Треба провести пошукові роботи, розробити проекти. Думаю, що ми зараз будемо цим питанням займатися, щоб розібратися, чи можливо це зробити”, - сказав він.

Міністр додав, що подібні заходи слід спланувати “загалом по усій лінії зіткнення”. 

За його словами, такі проблеми, коли окупанти спекулюють на проблемах людей та не дають відновити електро- та водопостачання, виникають постійно. Зокрема, це стосується і Маріуполя, адже наразі відсутній доступ до ділянки Південнодонбаського водопроводу, яка може бути пошкоджена. 

Щодо Авдіївки, то Черниш повідомив, що наразі отримано дозвіл від СЦКК на проведення ремонтних робіт ЛЕП в районі Донецької фільтрувальної станції. Міністр підкреслив, що від роботи цієї станції залежить водопостачання не лише Авдіївки, а й, у середньостроковій перспективі, Маріуполя та окупованого Донецька.

Він також запевнив, що жителі Авдіївки у жодному випадку не залишаться без води.

“Протягом цих днів, коли ми не отримували доступ через відсутність гарантій безпеки, українська сторона - центральна, регіональна і місцева влада - не просто сиділи і чекали, коли дадуть дозвіл. Опрацьовувалися альтернативні варіанти для забезпечення населення питною водою. Все буде зроблено для того, щоб населення не залишилося без питної води. Воно не залишиться без питної води”, - заявив Черниш.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня робота Донецької фільтрувальної станції була припинена через пошкодження трубопроводу внаслідок обстрілу поблизу села Яковлівка неподалік Донецька. Згодом ремонтна бригада провела зварювальні роботи і трубопровід був запущений.

Проте 2 червня була пошкоджена лінія електропередач, внаслідок чого фільтрувальна станція була знеструмлена. 

Вода для населення Авдіївки постачалася з міського резервуару (4 тис. куб.м) з 9.00 до 15.00 год., також організовано підвезення питної та технічної води підрозділами ДСНС та комунальними службами міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-