Поліцейські не дали рейдерам захопити дніпровський банк і 20 підприємств

Поліцейські не дали рейдерам захопити дніпровський банк і 20 підприємств

Фото
Укрінформ
Спробу незаконного відчуження майна задокументували працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області та слідства обласної поліції.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, під загрозою незаконного переоформлення майна опинився і один із дніпровських банків, активи якого складають 200 мільйонів гривень.

 "Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчим управлінням обласної поліції викрили та задокументували злочинну схему неправомірного заволодіння майном 21 товариства, серед яких і банківська установа", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що до багатомільйонної афери причетна 56-річна громадянка. Зловмисниця від імені ряду товариств на підставі підроблених документів намагалася укласти незаконний правочин. За такою схемою жінка намагалася заволодіти і активами банку.

"Для переоформлення права власності на майно вона надала підроблені документи, зокрема заяви акціонерів банку про продаж своїх часток у статуті. Відповідно документації продаж було здійснено на користь 3-х товариств, від імені яких і діяла зловмисниця. Інтерес для фігурантки складали підприємства, які мають потужні активи, зокрема активи лише однієї банківської установи складають 200 мільйонів гривень", - розповіли в поліції.

 Слідчим управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження за ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

 Поліцейські провели санкціоновані обшуки у житлових та офісних приміщеннях, які належать 56-річній жінці.

 Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 (Замах на злочин), ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

Наразі їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 128 тисяч гривень застави.

Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Слідство триває. Встановлюються інші особи, які також можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-