Українські війська у стані готовності через несподівані навчання РФ - Міноборони

Українські війська у стані готовності через несподівані навчання РФ - Міноборони

Укрінформ
Міноборони уважно стежить за несподіваними навчаннями, які Російська Федерація проводить біля кордонів України та в окупованому Криму, всі підрозділи приведені у стан готовності.

Про це заявив на брифінгу в понеділок речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реакція українського військового відомства адекватна: ми уважно спостерігаємо за перекиданням військ, посилено контроль за повітряним простором, контроль на кордонах, і всіма можливими засобами і способами ми спостерігаємо за тим, щоб ці навчання не переросли неочікувано для нас у якийсь акт агресії. Тому всі, хто зараз знаходиться на передовій, а також уздовж державного кордону України, приведені у відповідний стан готовності", - сказав Лисенко.

Він зауважив, що так звані несподівані тренування або навчання Російська Федерація проводить постійно, причому перекидання військ і техніки здійснюється не тільки по території  Росії, а й на територію Білорусі "начебто в рамках спільних навчань".

Лисенко підкреслив, що будь-які навчання є можливою загрозою, тому їм приділяється особлива увага.

Річник Міноборони також зазначив, що ці та інші військові навчання Російської Федерації, яка веде агресивні дії проти нашої держави, означають, що країна-агресор не полишає спроб залякати як Україну, так і західних партнерів.

У Міноборони РФ заявили про несподівану перевірку військ біля кордонів України і перекидання підрозділів до окупованого Криму. За наказом ряд з'єднань були підняті по тривозі з метою перевірки їх бойової готовності. До перевірки залучено мотострілецькі з'єднання, дислоковані в окупованому Крим, Дагестані, Чечні, Південній Осетії, Ростовській області та Краснодарському краї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-