Знайдену в центрі Тернополя авіабомбу часів Другої світової знешкодили

Знайдену в центрі Тернополя авіабомбу часів Другої світової знешкодили

Фото
Укрінформ
Для безпечного транспортування знайденої у центральній частині Тернополя авіабомби фахівці її заморозили із навколишнім грунтом, а жителів сусідніх будинків евакуювали.

Про це повідомляє прес-служба ДНСН в області.

"Станом на 13:00 31 травня у визначеному радіусі проведено евакуацію мешканців прилеглих будинків. Боєприпас обстежили фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління та виявили, що він має 2 підривники, які становлять основну небезпеку. В даний час приймається рішення про приведення їх в безпечний стан шляхом заморожування. Після цього організують транспортування небезпечної знахідки та подальше знешкодження", - зазначається у повідомленні.

Авіаційну бомбу у супроводі охорони доставили до спеціального місця призначення. Станом на 19:00 31 травня авіаційна бомба SC 250 знищена.

Бомбу фахівці ДСНС знайшли 30 травня - до них із проханням обстежити територію по вулиці І.Нечая звернувся забудовник, який від старожилів дізнався, що тут ймовірно знаходиться боєприпас часів Другої світової війни. Фахівці групи піротехнічних робіт провели розвідку земельної ділянки та виявили німецьку авіаційну бомбу SC 250, яка знаходилася на глибині 1,5 м.

Фото: ternopil.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-