На Вінниччині затримали 42

На Вінниччині затримали 42 "тітушок", які зі стріляниною напали на ферму

Фото
Укрінформ
На Вінниччині поліція затримала 42 нападників на фермерське господарство у с. Метанівка. Під час улаштованої бійки та стрілянини від їх рук постраждали шестеро селян.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв.

"Сьогодні у Вінницькій області поліцейські "вклали обличчям у землю" 42 особи зі зброєю.  Молодики у балаклавах ризикнули захопити фермерське господарство у селі Метанівка Теплицького району. Між місцевим фермером-орендарем, підтримуваним місцевими мешканцями, та непроханими гостями зав’язалася бійка. Рейдери у будь-якому прояві – це злочинці. Рецепт тут один: зловмисників "обличчям у землю", організаторів – у тюрму", - написав Князєв.

За його словами, спецпризначенці затримали 42 чоловіків, у них вилучили зброю. Особи нападників встановлюються.

Даний  факт поліція кваліфікувала як хуліганство (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до семи років.

У результаті нападу на фермерське господарство 45-річний житель Метанівки отримав поранення у живіт. Із травматичними пораненнями по допомогу до лікарів звернулося ще п’ятеро людей. Їхньому життю нічого не загрожує. Від госпіталізації люди відмовилися.

Як повідомляло агентство, інцидент стався в середу вранці на території зернотоку, розташованого у складських приміщеннях колишнього колгоспу за межами с. Метанівка. Нападники назвалися представниками агрофірми, яка претендує на майно, котре наразі перебуває у розпорядженні місцевого фермера, а місцеві жителі вважають його своїм. Агрофірма ж претендує на нього, позаяк придбала у власника, який свого часу скупив майнові паї колгоспників. Конфлікт триває п’ятий рік, сторони відстоюють свою правоту у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-