АТО: бойовики обстріляли зі 152-мм артилерії тиловий район під Волновахою

АТО: бойовики обстріляли зі 152-мм артилерії тиловий район під Волновахою

Карта
Укрінформ
За минулу добу найбільшу кількість обстрілів зафіксували на Маріупольському напрямку.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко.

"Доба почалася з серйозного загострення під Новотроїцьким. Протягом 100 хвилин окупанти вели вогонь з гармат, мінометів та легкого озброєння. Українські військові одразу ж відкрили вогонь у відповідь. В цей самий час окупанти здійснили артилерійський обстріл тилового району, що розташований на 12 км південніше, - біля Волновахи. Стрільба велася з артилерії калібру 152 мм. Ввечері біля Новотроїцького стався ще один мінометний обстріл з боку противника. Серед дня серія ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї сталася у Богданівці, де нагадуємо, декілька місяців тому, відбулося розведення сил та засобів сторін. Як і раніше, неспокійно у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник майже не застосовував важке озброєння, проте активізувалися снайпери бойовиків", - зазначив він і додав: всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку вчора бойові дії велися у Станично-Луганському районі, а також с. Кримське. Більшість обстрілів (всі, крім одного) сталися після 18 години. Єдиний ранковий обстріл був мінометним. Він стався у Кримському, тривав 20 хвилин, при цьому було випущено 20 мін. Більше противник важке озброєння не застосовував. У Попаснянському районі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку, поінформував речник МОУ, у Новолуганському ще до світанку противник здійснив кілька обстрілів із застосуванням мінометів. При цьому було випущено близько 3 десятків мін, кілька з них, як вже говорилося, влучили у сільськогосподарське підприємство.

"Після полудня загострилася ситуація під Авдіївкою. Противник здійснив мінометний обстріл, який тривав 1 годину. Ввечері ворог продовжив стрільбу з мінометів. За інформацією СЦКК, троє місцевих мешканців отримали осколкові поранення внаслідок вибуху боєприпаса поруч з зупинкою громадського транспорту. Поранені були оперативно госпіталізовані. Ще один боєприпас розірвався біля житлового будинку. Мінометний обстріл тривав 3 години безперервно. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків. В цей самий час бойовики зав’язали багатогодинний бій біля Кам’янки та на позиції "Шахта Бутовка", щоб розпорошити сили українських захисників. В підсумку, все завершилося на користь наших військ. Також кілька ворожих провокацій сталося у Зайцевому, Пісках та Невельському", - розповів він.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, уточнив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-