Всесвітній день черепах відзначили у зоопарку в Рівному

Всесвітній день черепах відзначили у зоопарку в Рівному

Укрінформ
Захоплюючими перегонами, показовими годівлями та веселими вікторинами відзначили у Рівненському зоопарку Всесвітній день черепахи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таке свято відзначаємо щороку наприкінці травня. Хочемо цією акцією привернути увагу до реліктових плазунів, що зараз у світі перебувають у небезпеці через варварське ставлення до них з боку людей», - сказав кореспонденту агентства директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк.

Нині у зоологічному парку в Рівному нараховується 5 видів черепах. Це - європейська болотяна, червоновуха, далекосхідний тріонікс - прісноводні черепахи та два види сухопутних черепах - шпороносна та середньоазіатська.

Традиційно, серед відвідувачів зоопарку найбільше дітей, які прийшли сюди із батьками. Для дітей працівники закладу розповідають цікаві історії про черепах, влаштовують не тільки черепахові перегони й показову годівлю, а й продемонстрували, як можуть виглядати «черепашки-ніндзя».

Всесвітній день черепахи (англ. World Turtle Day) відзначається щороку 23 травня. Свято започатковане Американським товариством порятунку черепах з 2000 року, щоб привернути увагу «до проблем загибелі великої кількості черепах через сусідство з людьми». На черепах нелегально полюють у природі, а забруднення навколишнього середовища та неправильне утримання в умовах неволі негативно відображається на тваринах.

Фото: Радіо ТРЕК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-