У велопробігу в Житомирі взяли участь віце-прем'єр Зубко та мер міста

У велопробігу в Житомирі взяли участь віце-прем'єр Зубко та мер міста

Укрінформ
Понад півтисячі житомирян 28 травня стали учасниками традиційного велодня. У рамках заходу велосипедисти вирішили організованою колоною проїхати 14-кілометрове коло центральними вулицями міста. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед учасників велопробігу - віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

"Велодень традиційно проводиться в багатьох містах України. Цей захід спрямований на популяризацію велосипедного спорту і велотранспорту. У Житомирі маршрут пролягає центральними вулицями: стартуємо із Замкової гори, далі їдемо через майдан Соборний, проїжджаємо вулиці Перемоги, Домбровського, Покровську, Київську, Привокзальну, Шевченка, Велику Бердичівську і знову повертаємось на майдан Соборний і Замкову гору. Відстань становить близько 14 км. На організацію та проведення велодня з міського бюджету було виділено близько 15 тис. грн", - розповів уповноважений із велосипедного транспорту Житомирської міської ради, співорганізатор заходу Олександр Папірний.

Родзинкою велодня у Житомирі стане тріал-шоу, під час якого чемпіони-тріалісти продемонструють екстремальні трюки на спеціально зведеній трасі.

"Тріал-шоу проведуть чемпіони України (тріалісти). Один із них узагалі їде до нас із Бельгії через Львів, другий - із Києва. Тріал-шоу стане родзинкою велодня цьогоріч. Крім того, увечері просто неба транслюватимуть короткометражні та повнометражні фільми на велотематику із застосуванням велогенератора як джерела альтернативної енергії", - додав Папірний.

Організовуючи такі заходи, велоспільнота заявляє про себе та звертає увагу влади на необхідність створити інфраструктуру та комфортні умови для велосипедистів.

Зазначимо, наприкінці квітня у Житомирській міськраді розпочали роботу над схемою руху для велосипедистів на одній із центральних площ міста - на майдані Соборному, де зокрема організовано проїзд кругового перехрестя.

"Обговорення проекту схеми руху для велосипедистів на майдані Соборному триває. Рух на ньому хочуть організувати, передусім враховуючи потреби автомобілістів. Відповідно та схема, яку запропонували проектанти, не передбачає проїзд велосипедистів і навіть створює небезпеку для них. Тому ми залучили до роботи проектантів та урбаністів і з інших міст - уже є декілька цікавих варіантів", - прокоментував Папірний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-