У Херсоні проходить фестиваль вуличної їжі та яскравих емоцій

У Херсоні проходить фестиваль вуличної їжі та яскравих емоцій "ХерсON фест"

Фото
Укрінформ
У Херсоні нинішніми вихідними на міській набережній проходить Фестиваль вуличної їжі, південного спілкування і яскравих емоцій "ХерсON фест".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На фестивалі херсонці та гості міста можуть смачно поїсти, розважитися, позайматися спортом, послухати місцеві гурти, оглянути розташовані під відкритим небом різноманітні виставки херсонських художників та майстрів ужиткового мистецтва, купити собі сувеніри, прицінитися до виставлених тут на огляд нових легкових автівок та квадроциклів, потримати у руках зброю давньоруських воїнів, взяти участь у майстер-класах, або ж знайти собі інше уподобання до душі. І звичайно ж, поспілкуватися тут між собою. Адже гаслом цього заходу, як неодноразово було оголошено зі сцени фестивалю, став заклик: "Єднаймося!".

На фестивалі звучить музика і стоїть, без перебільшення, густий запах смаженого м'яса, який кличе людей до великої кількості розташованих на набережній торгових точок. Тут можна поїсти шашлик за 40-45 гривень, овочі-гріль за 40 гривень, спаржу за 70 гривень, картоплю-гріль за 30 гривень, восьминогів за 100 гривень, смажену і копчену морську рибу за 50-60 гривень, звичайний хотдог за 40 гривень, рапанів за 100 гривень, мідій за 150 гривень, або мідій з раками і рисом за 80 гривень, фаршмак за 20 гривень, варену кукурудзу за 40 гривень та багато іншої їжі. І навіть скуштувати шматочок солоної медузи, в якій, як запевнили кореспондента агентства молоді дівчата-продавчині, 17 амінокислот, і яку, мовляв, купують у нас навіть китайці. Є тут і великий вибір солодощів, на які дуже охочі дітлахи, які прийшли на фестиваль разом із батьками.

Є на фестивалі і чим вгамувати спрагу - мохіто за 40-60 гривень, лимонад за 15-30 гривень, алкогольний лимонад за 40 гривень, пиво за 25-30 гривень, різноманітні настоянки за 25-50 гривень, наливки за 25 гривень, кава за 25 гривень. Настоянки тут, як стверджує реклама одного з одеських реалізаторів, які торгують на фестивалі, обов'язково зроблені і продаються з одеським настроєм. До речі, торгових точок одеситів, які роблять свій бізнес на цьому херсонському фестивалі, досить багато. І впізнати їх можна одразу ж - за назвою їх торгових точок і одеським шансоном, який можна послухати тут.

У межах фестивалю "ХерсON фест" у неділю на міський набережній відбудеться також фестиваль-виставка безпородних собак "Кубок Барбоса", у якому можуть взяти участь усі бажаючі херсонці, у кого є такі собаки.

Фото: "Мост"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-