У Києво-Святошинській адміністрації побилися депутати

У Києво-Святошинській адміністрації побилися депутати

Фото
Укрінформ
У Києві у будівлі Києво-Святошинської адміністрації сталися сутички, побилися депутати.

Як повідомляє Kievvlast, невідомі заблокували приміщення, де депутати пізно ввечері намагалися провести позачергове засідання.

"Ми повинні були в екстреному порядку розподілити на сесії субвенцію в 600 тисяч гривень на облаштування полігону побутових відходів в Тарасівці. Про проведення засідання депутати були оповіщені заздалегідь", - прокоментувала депутат Олена Бебешко ("Батьківщина").

Раніше 26 травня вдень відбулося засідання Святошинського районного суду міста Києва, на якому обрання чинного керівника Києво-Святошинської районної ради Вадима Гедульянова було визнано неправомірним.

"Сесія відкрилася при повній згоді депутатів і гостей в залі, ніхто не протестував. Знаючи про суд і про його рішення, Гедульянов звернувся до депутатів про складання з себе повноважень і переобрання голови. Ми внесли це до порядку денного і проголосували. Після чого скандал у залі підняв Олександр Тигов, який керував радою до Гедульянова. Тигов заявив, що депутати діють незаконно. Зав'язалася бійка, в зал влетіли якісь тітушки, систему рада зламали. У підсумку депутатам довелося переміститься за межі сесійної зали, щоб продовжити роботу ", - зазначила Бебешко.

Як пояснив депутат Києво-Святошинської районної ради та керівник місцевої парторганізації БПП Олександр Тигов, ситуація в колегіальному органі, дійсно, дуже напружена.

"Рішення суду, фактично відновлює мене на посаді голови районної ради. Крім того, воно негайне до виконання. А тому Гедульянов не міг складати з себе ніяких повноважень - суд визнав, що він займає посаду незаконно, про яке складання може бути мова? Я заявив про це депутатам і повідомив, що в держреєстр уже внесені зміни. Там значиться, що голова Києво-Святошинської районної ради - Тигов Олександр Олександрович. Почався скандал, бійки, налетіли якісь дивні люди", - зазначив він.

За його словами, в результаті депутати перемістилися в кабінет голови Києво-Святошинської адміністрації Мирослави Смирнової.

"Вхід в кабінет Смирнової охороняють тітушки. Вони знову переобиратимуть Гедульянова. Це повна неповага до закону, це плювок на громаду", - заявив Тигов.

Пізніше стало відомо, що майже опівночі 26 депутатів Києво-Святошинської районної ради знову обрали головою колегіального органу Вадима Гедульянова.

Фото: Юрій Андреєв/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-