Лише 4% дітей з особливими потребами навчаються в інклюзивних класах

Лише 4% дітей з особливими потребами навчаються в інклюзивних класах

Укрінформ
В Україні лише 4% дітей із особливими освітніми потребами охоплені інклюзивною формою освіти.

Про це повідомила дружина Президента Марина Порошенко під час брифінгу у загальноосвітній школі №28 міста Житомира, яку вона відвідала 26 травня.

"Команда благодійного фонду Порошенка минулого року розпочала проект щодо впровадження інклюзивного освітнього середовища в Україні. Він стартував у Запоріжжі. А вже наприкінці цього року до нас приєдналися ще чотири області, зокрема Житомирщина. Сьогодні ми відвідали загальноосвітню школу №28 міста Житомира, оскільки тут навчаються діти з особливими освітніми потребами, і наступного року кількість дітей збільшиться вдвічі. Ми раді, що освітяни України підтримують проект з інклюзивної освіти, активно долучаючись до цього процесу", - зазначила Марина Порошенко.

Житомирська школа №28 є одним із навчальних закладів - учасників пілотного проекту БФ Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні.

У Житомирській області інклюзивну освіту вже впроваджують 138 шкіл та ще близько сорока навчальних закладів долучаться до проекту з 1 вересня.

"Я думаю, що десь 350 учнів із 1 вересня сядуть за парти зі своїми однолітками. Загалом же по Україні у нас дуже низький відсоток дітей із особливими освітніми потребами, які охоплені інклюзивною формою освіти, - це лише 4%. При цьому близько 64 тисячі дітей, які знаходяться поза зоною якісної освіти і, найголовніше, соціалізації", - уточнила перша леді.

Під час візиту до навчального закладу Марина Порошенко також оглянула приміщення шкільної бібліотеки, яку до початку нового навчального року переобладнають у сучасну медіатеку.

"Проект медіатеки ми передали Житомирській облдержадміністрації (7 квітня дизайн-проект був вручений голові ОДА Ігорю Гундичу. - Ред.). Уже розроблено графік, за яким будуть реконструйовуватись старі бібліотеки на нові медіатеки у школах Житомирської області", - сказала дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня Житомирщина долучилась до пілотного проекту Благодійного фонду Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища.

Дружина Президента відвідала у Житомирі екологічний ліцей №24, де разом із дітьми учасників АТО створила розділ про Житомирську область у "Книзі Миру", а після цього взяла участь у роботі тренінгу для спеціалістів психолого-медико-педагогічних консультацій, який відбувається у рамках програми Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-