Мер Чернівців не збирається йти з посади за рішенням

Мер Чернівців не збирається йти з посади за рішенням "люстраторів"

Укрінформ
Олексій Каспрук заявив, що не має наміру достроково складати повноваження міського голови Чернівців через ухвалені 25 травня міською радою рекомендації заборонити обіймати посади в міських органах влади колишнім членам ПР, КПУ, СДПУ(о), а також помічникам депутатів від цих політсил.

Про це Каспрук заявив у ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці».

Зокрема, згадане рішення міськради він назвав «популістським» та таким, що «не має жодних юридичних наслідків». «Це чистий піар. Причому піар цинічний, коли колишні регіонали-депутати, та ще очільники ПР у місті, які до останнього стояли і вірили в те, що влада Януковича знищить Майдан, голосують за те, щоб не призначати чиновників-регіоналів на посади», - зазначив Каспрук.

Міський голова аргументував незаконність такого рішення тим, що в Україні діють закони про люстрацію та очищення влади, які чітко регламентують, хто не має права займати керівні посади у державі.

За словами Каспрука, це не перше рішення, яке не може бути виконане через те, що воно протизаконне, бо закони чітко визначають, хто має право і хто не має права працювати у органах влади. Також він підкреслив: в Конституції йдеться, що не повинно бути дискримінації за жодною ознакою - чи політичною, чи релігійною.

На запитання ведучої, чи буде Каспрук покидати посаду міського голови, він відповів, що не депутати надали йому повноваження керівника міста, а мешканці Чернівців. Тому саме чернівчани можуть видавати йому свої накази. І додав, що йому дуже прикро, що за вісім годин роботи у міськраді було прийнято тільки одне рішення із 26 питань порядку денного.

Як повідомляло агентство, напередодні депутати Чернівецької міської ради ухвалили рішення рекомендувати міському голові не призначати у виконавчі органи влади Чернівців колишніх членів Партії регіонів та КПУ. Під дію цього рішення потрапляють також  ті, хто працювали помічниками депутатів вказаних політсил, зокрема й мер Чернівців. 

Причиною такої колотнечі в міській раді стало, зокрема, призначення цього тижня Ярослава Кушнірика, який був членом Партії регіонів, новим керівником департаменту житлово-комунального господарства міста, що викликало шалений спротив депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-