Напад на журналістку ZIK у Харкові: поліція відкрила справу

Напад на журналістку ZIK у Харкові: поліція відкрила справу

Укрінформ
У поліції розслідують напад на журналістку в Харківській обласній клінічній лікарні

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій поліцейського головкому в Харківській області Ольга Грабар.

"Інформація про конфлікт громадян у Харківській обласній клінічній лікарні надійшла до поліції 25 травня близько 13:00. Для перевірки за адресою виїжджали співробітники патрульної поліції. Вони прийняли заяви і пояснення від учасників конфлікту", - повідомила Ольга Грабар.

За її словами, постраждала - 24-річна жінка - у своїй заяві вказала, що вона є журналісткою і приїхала до лікарні знімати відеосюжет.

"Заявниці, на її думку, не дали в повному обсязі зняти матеріал і перешкоджали роботі знімальної групи. Також встановлено, що до медзакладу заздалегідь був направлений інформаційний запит щодо отримання інтерв'ю у керівництва лікарні", - додала Грабар.

За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

За її словами, працівники Шевченківського відділу поліції Харкова встановлюють свідків і обставини нападу на журналістку. "Санкція кримінальної статті передбачає до 3-х років обмеження свободи", - додала прес-офіцер.

Що стосується обставин події, то, повідомляє ZIK, заяву в поліцію подала журналістка програми "Лікарська таємниця". За її словами, знімальна група телеканалу ZIK прийшла на зустріч з головним лікарем Харківської обласної клінічної лікарні після відправленого заздалегідь - за п'ять днів - запиту. Проте, головний лікар грубо вигнав журналістку і оператора з кабінету і намагався зламати техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-