Директор Одеського аеропорту

Директор Одеського аеропорту "наварив" на прибиранні снігу майже 2 мільйони

Укрінформ
Співробітники Хмельницького відділення поліції Одеси розслідують справу за фактами порушень законодавства при проведенні держзакупівель комунальним підприємством "Міжнародний аеропорт Одеса", що призвело до завдання збитків в обсязі майже 2 млн гривень.

Про це йдеться в рішенні Малиновського райсуду Одеси, що розглянув клопотання слідчого поліції про виїмку документів, пов'язаних із виконанням снігоочисних робіт, придбанням послуг з поточного ремонту місць стоянок і приміщень.

"Суд встановив, що мало місце кримінальне правопорушення, згідно з ознаками ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем з корисливих мотивів, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам) Кримінального кодексу України. Передбачені договорами, укладеними гендиректором аеропорту, надання послуг з прибирання та вивезення снігу на льотному полі КП  "Міжнародний аеропорт "Одеса" загальною вартістю 1 мільйон 995 тисяч гривень фактично ТОВ "Укрдорлідер", ТОВ "Укрбуд Трест", ПП "СПМК-7" і ТОВ "Чорноморгідробуд" не виконувалися, що призвело до збитків комунальному підприємству на вказану суму. У діях посадових осіб комунального підприємства вбачаються ознаки зловживання службовим становищем..." - зазначено в постанові суду

На думку правоохоронців, директор аеропорту порушив закон "Про державні закупівлі". Зокрема, він розділив тендер на виконання снігоочисних робіт на кілька окремих пропозицій, тим самим уникнувши відкритих конкурсних торгів. Хоча згідно з вимогами законодавства, торги належало проводити, оскільки очікувана вартість робіт перевищує мільйон гривень.

Слідчий суддя Олександр Гарський надав правоохоронцям доступ до ряду документів, що зберігаються  в ПрАТ "Фінбанк" і належать двом з чотирьох підприємств, з якими аеропорт уклав договори.

Очолює КП "Міжнародний аеропорт Одеса" Михайло Крайтман, а директором ПП «СПМК-7»  (зареєстроване за адресою аеропорту) є Євген Чіхічін. Упродовж останнього року дирекція аеропорту уклала з цією фірмою низку угод про послуги з поточного ремонту місць стоянок обсягом понад 27 мільйонів гривень.

До створення ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" причетні бізнесмени Олександр Грановський і Борис Кауфман, які заснували в 2011 році через фірму "Одеса аеропорт Делопмент" разом з Одеською міськрадою ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса" для реконструкції комунального аеропорту.

У 2015 році Одеська міськрада виграла суд щодо повернення аеропорту в комунальну власність, але мер Одеси Геннадій Труханов уклав мирову з інвесторами. Після цього НАБУ розпочало розслідування за підозрою Труханова у змові з бізнесменами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-