Бойовик

Бойовик "ЛНР" обстріляв цивільних, двоє поранені

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Луганської області військовослужбовець російських окупаційних військ обстріляв групу цивільних осіб, двох людей було поранено.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"Через неукомплектованість підрозділів суттєво зросло фізичне навантаження на особовий склад, що призводить до психічних розладів. 24 травня ц.р. військовослужбовець 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК з вогнепальної зброї обстріляв групу цивільних осіб, двох з яких було поранено. Військовослужбовець причину своїх дій пояснити не зміг і був направлений для обстеження до лікувального закладу", - йдеться в повідомленні. 

В ГУР зазначають, що керівництвом ЗС РФ у наказовому порядку вимагається від командувачів військових округів прискорити формування і відправку команд сержантського та рядового складу для комплектування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Зазначене пов’язане з критичним зниженням у травні ц.р. укомплектованості передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, внаслідок масового дострокового розірвання російськими військовослужбовцями контрактів на проходження служби. 

За інформацією розвідки, зокрема, в 3 окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка) 1 АК та у 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК на окремих напрямках укомплектованість мотострілецьких рот складає менше 50%. У зв’язку з цим, передові позиції, як правило, посилюються особовим складом з артилерійських, інженерних та підрозділів матеріально-технічного забезпечення, який не пройшов відповідну підготовку, що призводить до небойових втрат, дезертирства та зростання кількості дострокового розірвання контрактів на проходження військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-