Українців попереджають про підйом води у річках

Українців попереджають про підйом води у річках

Укрінформ
Рятувальники попереджають про підняття рівнів води на річках Закарпаття, басейнів Прута та Сiрету.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

 «За даними Укргідрометцентру, 25 травня на рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 м., в нижніх течiях р. Боржава та р. Латориця - 2,0-3,0 м., з можливим виходом води на заплаву. В місцях сильних злив можливе: формування значного мiсцевого стоку із загрозою пiдтоплення понижених територій; швидкоплинне пiдняття рiвнiв води на малих водотоках на 0,5-1,0 м; утворення селевих потоків», - йдеться у повідомленні. 

Також 25 - 26 травня на рiчках басейнів Прута та Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,3 - 1,0 м над рiвнями на 8 год 24 травня.

У зв'язку з очiкуваними сильними зливами 25 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра в межах Львiвської та Iвано-Франкiвської областей очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках рiчок до 2,0 м. над рiвнями 23 травня на 08:00 год. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву. При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза утворення селей.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-