Близько тисячі україномовних книжок поповнили бібліотеки Луганщини

Близько тисячі україномовних книжок поповнили бібліотеки Луганщини

Укрінформ
Міністерство культури передало майже тисячу книжок від різних українських видавництв до Сєверодонецька. Це переважно твори сучасних українських авторів та класиків світового рівня.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Відібрана література є найбільш актуальною на сьогодні за тематикою і має високий попит у читачів. Зокрема, це твори Сергія Жадана, Євгена Положія, Юрія Винничука та інших українських авторів, а також якісні переклади таких письменників, як Харукі Муракамі, Еріх-Марія Ремарк. Книжки будуть  розподілені між різними бібліотеками регіону для поповнення фондів", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначає міністр культури Євген Нищук, для жителів східних регіонів важливо мати доступ до сучасної української літератури, і надходження нових книжок особливо актуальне з огляду на те, що Сєверодонецьку небагато книгарень.

"Місцеві жителі повинні мати доступ до творів українських сучасників, що популяризують українську культуру, історію, традиції. Це важливо сьогодні, у час протистоянні з північним сусідом. А найголовніше  - це залучає їх до всієї української спільноти, дає відчути себе частиною України та її культурного простору", - підкреслює міністр.

Проект реалізується Мінкультури у співпраці  з Національною бібліотекою України ім. Ярослава Мудрого, Благодійним фондом "Бібліотечна країна" за підтримки ТОВ "Нова пошта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-