Порошенко запросив учасника «Ігор нескорених» летіти президентським літаком

Порошенко запросив учасника «Ігор нескорених» летіти президентським літаком

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у ході робочої поїздки до Луцька зустрівся з військовим Сергієм Торчинським, який планує взяти участь у Всесвітніх «Іграх нескорених» у вересні в Канаді.

Про це інформує прес-служба глави держави. 

Порошенко розпитав у бійця про умови тренування і в яких видах спорту Торчинський планує виступати.

За словами військового, він хоче брати участь у змаганнях з легкої атлетики та штовхання ядра.

«Там (у «Іграх нескорених. – Ред.) будуть брати участь наші українські герої – учасники АТО, поранені, які знайшли в собі сили, продемонстрували міць духу та тіла», - зазначив Президент і додав: «Хотів би, щоб всі були схожі на таких українських героїв».

Він також відзначив, що Сергій Торчинський брав участь у найзапекліших боях на Донбасі, зокрема біля Савур-Могили.

«Сергій був там (біля Савур-Могили. – Ред.). Там було пекло. Але там визначалося, чи зупинимо ми росіян, чи зупинимо ми ворога, чи віддамо нашу землю. На таких, як Сергій, трималася тоді наша оборона», - сказав глава держави і закликав вболівати за військового на змаганнях.

Порошенко запросив бійця перелетіти у Київ, куди спортстмен збирався на тренування, президентським літаком.

Як зазначили в прес-службі Президента, Сергій Торчинський перебував у зоні АТО з 8 квітня по 18 серпня 2014 року. У серпні при захисті Савур-Могили отримав осколкове поранення в шию. З 2015 року по теперішній час – інспектор роти №4 батальйону управління патрульної поліції Луцька Департаменту патрульної поліції, лейтенант.

За сприяння відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, тренера-викладача з легкої атлетики Олега Середюка у лютому-квітні 2017 року проходив підготовку до участі у Національних іграх нескорених.

З 21 по 23 квітня 2017 року у Києві відбулись Національні ігри нескорених. Боєць брав участь у трьох видах змагань – штовхання ядра, стрільба з лука та біг 100 м. У змаганнях зі штовхання ядра здобув 2 місце.

Склад національної збірної України буде визначений за результатами командних зборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-