Десятирічна суперечка між міськрадою Дніпра та Міноборони вирішилася на користь бійців АТО

Десятирічна суперечка між міськрадою Дніпра та Міноборони вирішилася на користь бійців АТО

Укрінформ
24 травня очільник Дніпра Борис Філатов від імені міської ради підписав мирову угоду з Міністерством оборони України.
Домовленість не лише вирішить майже 10-річну суперечку між сторонами, а й забезпечить житлом військовослужбовців, половина з яких – бійці АТО. 
Про це повідомляє сайт міської ради.
“Відповідно до підписаної угоди, Міноборони відмовляється від позовних вимог до міськради про передачу йому нерухомості колишнього майнового комплексу військового містечка № 34. Натомість муніципалітет зобов'язується компенсувати Міністерству вартість цього майна. Очікується, що протягом року міськрада передасть відомству 80 квартир, придатних для проживання. Більшість із них – двокімнатні. У військовій прокуратурі Дніпра зазначають: раніше посадовці не звертали уваги на необхідність вирішення цього питання. «Меморандум є комплексним і вирішує низку завдань. З його допомогою ми допоможемо нашим землякам, нашим воїнам антитерористичної операції отримати житло. Місто виконає всі свої зобов’язання. Ми знайдемо відповідні механізми: і шляхом придбання житла на вторинному ринку, і за допомогою співпраці з забудовниками – щоб виконати меморандум і передати Міністерству оборони України 80 квартир», – сказав Борис Філатов. 
Як зазначив військовий прокурор Дніпропетровського гарнізону Сергій Коцюба, обидві сторони будуть задоволені. Міністерство зможе забезпечити військовослужбовців житлом, а мерія отримає частину, в якій зможе розвивати інфраструктуру.
За даними Міністерства оборони, нині в Дніпрі 642 військовослужбовці та члени їхніх сімей стоять у черзі на отримання житла. 120 із них – атовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-