В Одесі знову затримали підозрюваного в замаху на вбивство поліцейських

В Одесі знову затримали підозрюваного в замаху на вбивство поліцейських

Укрінформ
Співробітники поліції провели санціоновану судом спецоперацію, під час якої повторно затримали підозрюваного у нападі на працівників підрозділу "Шторм" ГУНП в Одеській області.

Раніше суд першої інстанції санкціонував арешт затриманого з правом внесення застави, за нього її внесли, і підсудний втік від органів слідства, повідомив радник очільника Одеського главку поліції Руслан Форостяк.

"Буду сподіватись, що під домашній арешт не відпустять, як чомусь у нас водиться останнім часом", - зазначив Форостяк, оприлюднивши фабулу затримання та звільнення зловмисника з-під варти.

23-річного іноземця було затримано торік оперативниками Управління внутрішньої безпеки та бійцями КОРДу за підозрою у скоєнні нападу на двох правоохоронців, які отримали в результаті численні ножові поранення. Один із них перебував у комі, тож лікарям довелось докласти чимало зусиль, щоб врятувати життя правоохоронцю.

Суд першої інстанції санкціонував тримання зловмисника під вартою, однак визначив у 10 разів менший розмір застави порівняно з тим, який пропонували органи слідства - замість 1 мільйона гривень 100 тисяч гривень, яку підсудний зміг заплатити. І хоч Апеляційний суд Одеської області скасував цю ухвалу, наполягаючи на попередній сумі – 1 мільйон гривень, винуватець нападу зник. Його було оголошено у розшук.

У рамках захисту працівників поліції від злочинних посягань співробітники Одеського УВБ Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України провели комплекс оперативних заходів, встановили особу підозрюваного та місце його перебування. Спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД було затримано уродженця однієї з кавказьких країн і оголошено йому підозру у скоєнні кримінальних правопорушень: нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та замаху на вбивство (ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) ч. 2 ст.115 (умисне убивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-