Росія маніпулює

Росія маніпулює "водним питанням" на Донбасі - Черниш

Укрінформ
Російська Федерація та підтримувана нею окупаційна влада на Донбасі маніпулюють питанням про можливе відключення постачання води на територію ОРЛО.

Про це після виступу на міжнародній конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни", у спілкуванні в кулуарах з журналістами, сказав міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Механізм в Мінську був знайдений і кілька разів розрахунки за воду відбувалися. Зараз знову Російська Федерація і підтримувані нею де-факто сепаратисти намагаються політизувати це питання, щоб в черговий раз звинуватити Україну. Це питання буде вирішено в рамках українського законодавства", - сказав Черниш.

Він також зазначив, що Україна підтримувала і підтримуватиме постачання питної води на непідконтрольну територію Луганської області за допомогою комунального підприємства (КП) "Попаснянський водоканал".

"Україна весь цей час підтримувала і підтримує місцеву громаду в Попасній, обласний бюджет, для того, щоб більше 55 тис. людей, які проживають на підконтрольній українській владі території, не залишились без води", - зазначив Черниш.

Він також нагадав, що питна вода є гуманітарною потребою за міжнародним законодавством.

"Питна вода відповідно до Женевської конвенції є гуманітарною потребою. Звичайно, всі чекають, щоб звинуватити українську сторону в негуманності, дати привід сказати, що Україна не поважає європейські цінності", - пояснив Черниш.

Як повідомляв Укрінформ, голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що питання про заборгованість більше 140 мільйонів гривень КП "Попаснянський водоканал" за електроенергію через несплату ОРЛО поставок води найближчим часом буде винесено на міністерську нараду.

За словами Гарбуза, сьогодні не обговорюється питання про відключення поставок питної води на окуповані території, оскільки альтернативи поставок води на ці території немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-