Закарпатців попереджають про зливи та град

Закарпатців попереджають про зливи та град

Укрінформ
Різке погіршення погодних умов очікується завтра на Закарпатті. У другій половині дня тут можливі сильні зливи із градом, шквали, через підвищення рівня води очікують вихід річок Боржава та Латориця на заплаву, утворення селевих потоків.

Про це повідомляє обласне управління ДСНС на Закарпатті. 

«За повідомленням синоптиків, у другій половині дня і ввечері 24 травня та збереженням вночі 25 травня на більшій частині території Закарпатської області очікуються дуже сильні дощі, місцями сильні зливи, грози, в окремих пунктах град. Під час гроз шквалисте посилення вітру 17-22 м/с. 24-25 травня на річках області очікується підвищення рівнів води на 0.5-1.5 м; в нижніх течіях річок Боржава та р.Латориця - 2.0-3.0 м (можливий вихід води на заплаву)», - йдеться в повідомленні.

У місцях проходження злив буде формуватись значний місцевий стік із загрозою підтоплення понижених місць; на малих водотоках швидкоплинне підняття рівнів води на 0.5-1.0 м; можливе утворення селей та зсувів перезволоженого грунту, інформують в УДСНС України у Закарпатській області.

Як повідомлялося, 20 травня на Рахівщині у селі Біла Церква  внаслідок сильної зливи та через захаращеність водостоків і дренажних систем були підтоплені 10 житлових будинків та 100 присадибних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-