Правоохоронець при затриманні правопорушника застосував табельну зброю

Правоохоронець при затриманні правопорушника застосував табельну зброю

Укрінформ
Табельну зброю застосував правоохоронець при затриманні правопорушника у Лозівському районі Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу  комунікацій поліцейського главку в Харківській області підполковник Оксана Калмикова.

"Інформація про подію надійшла до чергової частини Лозівського відділу поліції о  01:50 від сектору реагування патрульної поліції. Під час перевірки встановлено, що працівники сектора здійснювали виїзд за фактом пошкодження автомобіля "ВАЗ-2108" біля будинку. Потерпілий вказав на напрямок руху правопорушника, який розбив скло його авто. Під час обходу території правоохоронці побачили невідомого у масці, який раптово вибіг із-за сміттєвих баків. Розмахуючи ножем, він кинувся в бік поліцейського", - зазначила Калмикова.

За її словами, у цій ситуації виникла пряма загроза життю та здоров’ю правоохоронця: "Він мав усі підстави застосувати табельну зброю згідно зі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію".

"Працівник поліції зробив попереджувальний постріл у повітря. Чоловік на зауваження не відреагував та завдав співробітнику поліції поверхневу різану рану лівої кисті. Поліцейський був вимушений стріляти на ураження", - додала Калмикова.

За її словами, зараз 31-річний мешканець м. Лозової перебуває в лікарні.

"Після лікування його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Зловмисникові загрожує до 5 років тюрми", - пояснила Калмикова.

За її словами, перевірку щодо правомірності застосування працівником поліції табельної зброї під час виконання службових обов’язків також здійснить прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-