Чернівці: школяр відкрив станцію для ремонту велосипедів на грант British Council

Чернівці: школяр відкрив станцію для ремонту велосипедів на грант British Council

Фото
Укрінформ
У центрі Чернівців відкрили сучасну ремонтну станцію для велосипедистів, на якій є все необхідне для ремонту велосипеда. Ініціатором проекту став учень 11-го класу Чернівецької школи № 41 Микола Ілащук.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«У Чернівцях проводилися курси з написання проектів від Британської ради. І це мене надихнуло на створення власного проекту. А також те, що у місті є чимало велотуристів», - розповів Микола на відкритті.

За словами ініціатора ідеї, він написав проект і подав на конкурс до Британської ради (British Council), а згодом отримав грант у 12 тисяч гривень на створення ремонтної станції у своєму місті.

На станції є всі необхідні інструменти для того, щоби полагодити велосипед, провести його повний технічний ремонт. Їх дуже багато - це, зокрема, насос для підкачування коліс, різноманітні викрутки, набір шестигранників, вижимка ланцюга, ключ для шпиць, набір щіток, лопатки для бортування колеса тощо. Деякі інструменти стануть в нагоді лише спражнім велолюбителям, а окремі з них знайомі усім і точно згодяться кожному.

Фото: Молодий буковинець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-