Доба в АТО: бойовики били по Авдіївці зі 122 калібру

Доба в АТО: бойовики били по Авдіївці зі 122 калібру

Укрінформ
Ситуація у зоні АТО залишається напруженою. Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позиції українських військових. 

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО.

"Кількість ворожих збройних провокацій зросла з настанням сутінок. Загалом упродовж минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників вздовж усієї лінії розмежування", - йдеться у повідомленні. 

Приморський напрямок. Зафіксовано близько 25 ворожих обстрілів. Зокрема, по укріпленнях сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Лебединського та Бердянського бойовики неодноразово били з мінометів калібру 120 мм. Захисників Широкиного також було обстріляно з ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. Із більш легкого озброєння противник здійснював обстріли опорних пунктів ЗСУ неподалік Богданівки, Чермалика та Павлополя.

Донецький напрямок. Тут найскладнішою ситуація залишається у південному передмісті Авдіївки. Ввечері противник обстрілював українських воїнів на цій ділянці фронту з 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів та кулеметів. Також із 82-мм мінометів бойовики били по позиціях сил АТО поблизу Кам'янки. Неподалік Невельського вони вели вогонь із великокаліберних кулеметів. А в районі Зайцевого бандформування кілька разів били по позиціях українських військових із гранатометів різних систем та озброєння БМП.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби зафіксовано 5 фактів застосування бойовиками зброї. Зокрема, ввечері незаконні збройні формування обстрілювали українських воїнів біля Троїцького з 82-мм мінометів та гранатометів. А в районі Малинового, Новозванівки та Новоолександрівки били з гранатометів та стрілецької зброї.

Упродовж минулої доби троє військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Фото: inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-